top of page
NOA-Afbouwgarantie

 

Stukadoorsbedrijf Meeuwenoord is aangesloten bij de NOA de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven.

Met NOA-Afbouwgarantie bent u verzekerd van heldere afspraken. De NOA-vakman heeft verstand van zaken en geeft u het juiste advies. Tevens krijgt u garantie op het werk dat de NOA-vakman bij u levert.

 

Informatie voor particulieren

Stucwerk

 

 

Informatie over de unieke

mogelijkheden met stucwerk:

 
Tierrafino Clay

 

Tierrafino staat al meer dan 30 jaar voor gezond binnen wonen met de pracht van natuurlijke pleisters en verven. Vanuit hun Clay Factory in Amsterdam creëren zij 100% natuurlijke producten, waarmee zij uitgegroeid zijn tot de grootste producent en distributeur van leemproducten in Nederland. Wereldwijd zijn hun producten te vinden in diverse projecten, van tiny-houses tot paleizen en van restaurants tot hotels. Na het volgen van de Tierrafino-cursus is stukadoorsbedrijf Meeuwenoord een gecertificeerd Tierrafino Clay verwerker en beschikt het over de expertise om de unieke schoonheid en gezondheidsvoordelen van leem aan uw ruimte toe te voegen.

Voor meer inspiratie: Tierrafino

Betonstuc

 

Betonstuc is een zeer sterke ‘cementstuc’ waarmee je wanden en vloeren een strakke en stoere natuursteen- of betonlook kunt geven. Door de waterdichte eigenschappen kan een steriele omgeving gecreëerd worden en is betonstuc erg geschikt om toegepast te worden als alternatief voor tegelwanden in badkamers en keukens. Betonstucmortel kan op kleur worden gebracht door toevoeging van kleurpigmenten.

 

 

StucDeco

 

StucDeco is een Tadelakt look met mooie kleurnuances, na polijstwerk voelt deze zacht aan. Deze slijtvaste reinigbare afwerking wordt toegepast op muren en vloeren. Het is een heel dun laagje kalk met pigment (kleurstof) dat door een uniek proces versteend. De stukadoor brengt als het ware een laagje natuursteen aan. Zo krijgt u een unieke ambachtelijke afwerking. 

 

Stukadoorsbedrijf Meeuwenoord werkt voor deze bijzondere afwerking met de kwaliteitsproducten van Stoopen & Meeus

 

 

Granito

 

Stuc Granito lijkt veel op StucDeco, beide stucs zijn leverbaar in dezelfde kleuren. Granito voelt ruwer aan waardoor deze meer geschikt is voor de badkamervloer om uitglijden te voorkomen. De Stuc Deco of Granito wordt afgewerkt met een beschermende laag.

 

 

Leem Stuc

 

  • Leem - De oudste bouwstof ter wereld. En de modernste

  • 100% ecologisch

  • Een natuurlijke beleving

 

Leemstuc heeft als bijzondere eigenschap een positieve regulerende werking op het woonklimaat. In de zomer blijft je huis koeler en in de winter lekker warm.

 

Voor deze natuurlijke en duurzame afwerking werkt Stukadoorsbedrijf Meeuwenoord met kwaliteitsproduct Yosima van Claytec.

Dit duurzame bouwmateriaal bestaat uit leem en klei met een bijzondere levendigheid en kleurdiepte. Aan het materiaal worden geen kunstmatige stoffen of chemische pigmenten toegevoegd. Leemstuc is beschikbaar in vele sfeervolle kleurtinten. Deze kleuren komen uitsluitend voort uit de natuurlijke eigenschappen van de gebruikte kleisoorten.

De textuur van het oppervlak kan worden bepaald door diverse decoratieve toeslagstoffen. Hierdoor kunnen bijzonder effecten worden bereikt.

De toeslagstoffen: Stro, Red Stone, Flash, Pearl, Japan, Country en Herbs kunnen aan elk van de 138 kleuren worden toegevoegd.

 

 

 

Glad pleisterwerk

 

Mooi glad pleisterwerk is een spiegelgladde en vlakke wand en plafond afwerking. Glad pleisterwerk kan een ruimte veranderen, de ruimte kan visueel groter aanvoelen. Ook hebben gladde muren en plafonds een brandvertragende werking.

Zodra het stucwerk is aangebracht en gedroogd is zal deze moeten worden voorzien van voorstrijk en een verflaag.

(Bij de andere genoemde afwerkingen is dit niet nodig.)

 

 

Spuitwerk

 

Voor het beste resultaat en voldoende dekking worden wanden en plafonds vaak gespoten met latex of muurverf met behulp van een airless spuitmachine. Hiermee krijgt men een egaal en strak oppervlak zonder strepen en vegen.

 

 

Sierpleister

 

Sierpleister, ook wel spachtelputz genoemd is een afwerking waarin kleine steenkorreltjes zijn verwerkt. Afhankelijk van de korrelgrootte krijg je zo een grove of fijne structuur in het stucwerk.

Het voordeel van sierpleister is dat de muur in één handeling af is, sierpleister kan namelijk in elke gewenste kleur worden aangebracht. Daarnaast is sierpleister zeer hard en dus erg slijtvast.

 

 

Lijstwerk

 

Door het plafond te voorzien van lijstwerk krijgt een huis een sfeervol karakter. Wij bieden diverse typen lijstwerk, van een klassieke tot een moderne look.

StucDeco
Granito
Leemstuc
Sierpleister
Lijstwerk
Betonstuc
Glad pleisterwerk
Spuitwerk
bottom of page